Bogor en Nagrak
7 oktober 2024 - Jakarta, Indonesië
Bogor en Nagrak
Indonesië! Dat is het land wat wij dit jaar gaan ontdekken. Java, Bali en Gili Air om precies te zijn. Vrijdag 4 oktober vertrokken we eerst naar Doha in Qatar. Na een paar uurtjes vlogen we door naar Jakarta. Met een uurtje vertraging kwamen we aan. Vooraf hadden we online al een formulier ingevuld voor customs en een gezondheidsformulier. We moesten alleen nog ter plekke een visum kopen om het land in te kunnen. Dit ging zonder problemen, de koffers waren snel gevonden en ook onze chauffeur vonden we snel. Onze chauffeur manoeuvreerde ons probleemloos door het erg drukke verkeer richting Bogor, onze eerste overnachtingsplek. In het weekend gaan de mensen uit Jakarta massaal naar Bogor om de warmte in Jakarta te ontlopen, waardoor het extra druk was. Na ongeveer 2,5 uur kwamen we aan bij ons hotel. Na een hapje gegeten te hebben gingen we vroeg naar bed.
Na een goede nachtrust checkten we rond half 10 uit. We dachten dat onze chauffeur, hij heet Herman, ons direct naar de volgende plaats zou brengen. Maar nee, er was een gids meegekomen die ons mee wilde nemen naar de stad en de botanische tuinen. Of we daar belangstelling voor hadden. Uiteraard hadden we dat. Deze gids sprak Nederlands dus dat was heel fijn. Tijdens de wandeling door de stad vertelde hij van alles over wat er verkocht werd in de kraampjes. Na een bezoek aan een indoor markt nam hij ons mee naar de tuinen. Ook daar vertelde hij van alles over de wat daar groeide. Ook brachten we nog een bezoek aan een Wajang poppenmaker. We namen afscheid van onze gids en gingen wij door naar Nagrak. Na een rit van een kleine 2 uur kwamen we rond half 4 aan. Nagrak is een authentiek Javaans dorp. Het dorp ligt verstopt in een landelijk gebied, dat omgeven wordt door talloze groene rijstvelden, kleine kampongs, groentetuin en fruitbomen. We blijven hier 2 dagen in een kleinschalige homestay. Het uitzicht uit onze kamers is op een rijstveld. Prachtig!
Maandag 7 oktober. Om 9 uur werden we opgehaald door Herman. Herman praat amper Engels, dus het is af en toe een beetje behelpen. We gingen naar een locatie waar we verschillende dingen konden doen. Onder leiding van een gids werden we eerst achter op een motor een stukje naar boven op de berg gebracht. Het was maar een ritje van een paar minuten, maar we zaten alle drie met samengeknepen billen. We durfden alle drie niet de chauffeur stevig vast te pakken namelijk. Dat vonden we toch iets te intiem, hihi. Boven kwamen we aan bij de Situ hangbrug. Deze brug is de langste hangbrug in Zuidoost-Azie. Hij is 243 meter lang, 1,8 meter breed en 121 meter hoog. Je loopt boven de bomen met prachtig uitzicht. We waren blij dat het niet druk was, waardoor de brug redelijk stabiel bleef hangen. Daarna liepen we naar een prachtige waterval. Deze is 35 meter hoog. Dit natuurgeweld blijft indrukwekkend. Toen liepen we door naar de Sultan Seats. Dit zijn rieten hangmandjes waarin je naar beneden glijdt. Dit was erg grappig. En toen, volgens de gids hadden we echt mazzel, zagen we heel veel apen boven ons in de bomen. Het waren Javaanse Langoer apen. Ook zaten ze voor ons op het looppad. Zo geweldig! Ze waren lekker aan het eten en sprongen van boom naar boom. Er waren ook jonkies. Zo schattig 😍. Dit was een grote verrassing. We hebben genoten van deze dag.
Verder is in Nagrak niet veel te doen.Er komen amper toeristen hier. Wij zijn dan ook een bijzonderheid en worden uitgebreid bekeken of zelfs op de foto gezet. We zitten nu in de homestay te relaxen. Morgen om half 9 haalt Herman ons op en gaan we naar Bandung. We hebben er zin in!

En wat een prachtige foto's!!
Ik ben erg benieuwd naar de rest van dit avontuur...