Gili Air en Sanur

23 oktober 2024 - Sanur, Indonesië

Gili Air en Sanur

Zaterdag 19 oktober. Op naar Gili Air! Gili Air is een tropisch eiland ten westen van Lombok. We hadden er veel zin. Heerlijk nog een paar dagen relaxen na best wel een paar intensieve weken. Ook nu was de chauffeur weer keurig op tijd. Bovendien was het een zeer spraakzame man die ons van alles heeft verteld over het hindoeïsme, de gewoontes, hoe de mensen zijn op Bali. Het was een interessant rit.
We hadden gehoord dat de overtocht naar Gili best heftig kan zijn in verband met ruwe zee. Voor de zekerheid hadden we daarom reispilletjes geslikt. Gelukkig viel het mee, de zee hield zich rustig. Na een kleine 2 uur kwamen we aan op Gili Air. Op Gili Air is geen gemotoriseerd vervoer. We werden daarom met paard en wagen naar ons hotel gebracht. Dat was prima te doen, want Gili Air is maar een klein eiland. Twee bij twee kilometer.  In ongeveer 1,5 uur heb je het hele eiland rondgelopen. We hebben werkelijk weer een prachtig hotel. We zitten in twee huisjes met een openluchtdouche. Zo grappig. Net toen we wilden gaan wandelen kwam er een stevige regen- en onweersbui. Dit heeft ongeveer een half uur geduurd. Daarna bleef het gelukkig droog en hebben we nog even op een terrasje gezeten en lekker gegeten.

Zondag 20 oktober. Vandaag op het strand gelegen en gesnorkeld. Dit was zo mooi! Alsof we in een aquarium zwommen. Allemaal vissen in verschillende maten en verschillende kleuren. Pastelkleurig, fluorescerend blauw, een vis met een mozaïekafbeelding, knalgeel. Noem het maar op en het zwom er. We hadden alle drie een snorkelmasker mee. Dit was een geweldige ervaring.

Maandag 21 oktober. Ook deze dag rustig aan gedaan. Weer het grootste gedeelte van de dag op het strand gelegen en gesnorkeld. We zagen weer nieuwe visjes. We wilden eigenlijk een stuk verder op het eiland gaan liggen maar door de getijde was de zee helemaal teruggetrokken. Dit was dus geen optie. ‘s Avonds nog een mooi zonsondergang meegepikt.

Dinsdag 22 oktober. Deze dag gingen we met de boot weer terug naar Bali. Gelukkig was het weer een rustige overtocht. De zee was iets ruwer maar het was prima te doen. Eind van de middag kwamen we aan bij ons hotel in Sanur.

Woensdag 23 oktober. Onze laatste dag in Indonesië! We dachten even rond te wandelen in Sanur maar het was zo warm… 🥵. Er is vlak bij het strand een groot overdekt winkelcentrum dus we hebben daar een paar uurtjes doorgebracht. Op de weg terug naar het hotel kwamen we langs een opvang voor zeeschildpadden. In diverse bassins zwommen een heleboel kleine zeeschildpadden en in een paar andere behoorlijk grote. Deze schildpadden worden in de nabije toekomst vrijgelaten in de zee.

Op dit moment liggen we bij het zwembad van het hotel. Vanavond om 21.30 uur worden we opgehaald om naar de luchthaven te gaan. Onze vlucht gaat donderdagnacht om 01.05 uur naar Doha.  Om 5.40 uur plaatselijke tijd komen we aan in Doha. Na een paar uur vliegen we door naar Amsterdam. Om 13.55 uur landen we dan op Schiphol.

We hebben weer een heerlijke vakantie gehad. Het was een gevarieerde reis door de verschillende eilanden die we bezocht hebben. Het authentieke Java met vele moskeeën. Bali met de duizenden boeddhistische tempeltjes en waar je struikelt over de offermandjes. En Gili Air met de mooie visjes.
We hebben weer met plezier dit verslag gemaakt, en het selecteren van de mooie foto’s. Bedankt voor de leuke reacties. We hebben ze uiteraard gelezen.

Tot snel!
Groet, Inge, Tina en Mieke

1. Jeanette:
    23 oktober 2024
    Een mooie afsluiting van jullie vakantie!
    Wederom mooie foto’s.
    Ik wens jullie een goede terugvlucht toe!
  2. Diana:
    23 oktober 2024
    Weer een mooi verhaal om te lezen.
    Een goede vlucht huiswaarts.
  3. Isabelle:
    23 oktober 2024
    Wat een heerlijk eiland 🌴Goede terugvlucht! En leuk om jullie verhalen te lezen met prachtige foto's!
  4. Nelly:
    23 oktober 2024
    Geniet nog van jullie laatste dag in Indonesië. Het was erg leuk om de verhalen met mooie foto's te lezen. Goede terugreis!
  5. Lydia crokaert:
    23 oktober 2024
    een vlotte terug vlucht gewenst ;-)
  6. Leonie:
    23 oktober 2024
    Wat een prachtige benijdenswaardige reis hebben jullie gemaakt! Bedankt dat ik daar van de zijlijn van mocht meegenieten. Compliment voor de manier waarop de verslagen zijn geschreven en de foto's zijn gemaakt! Wanneer gaan jullie weer? ;-)
  7. Mieke Tina Inge:
    23 oktober 2024
    Haha, plannen zijn al in de maak
  8. Joke:
    23 oktober 2024
    Ohhh, al die mooie vissen bekijken, dat lijkt me echt fantastisch! Zo leuk om te lezen :-)
    Nou, het zit er al weer op he? Wat gaat de tijd toch snel...
    Een hele goede en veilige reis naar huis gewenst!
    Lieve groetjes, Joke
  9. Jan:
    23 oktober 2024
    Jullie hebben een prachtige reis gemaakt. Dank voor het delen van de foto's en ik wens jullie een voortvarende terugreis!
  10. Marco:
    23 oktober 2024
    Mooie reis geweest dames. Op naar de volgende.